tiistai 2. lokakuuta 2012

Miehet islamissa.



Aina puhutaan naisten asemasta islamista ja sitä saa jatkuvasti kuulla kuin nainen sitä ja nainen tätä ihan muslimienkin suusta ja minä olen aina että niin entäs ne miehet sitten ja siitä ei sitten kukaan jaksa keskustella kun pääasia on että naiset tekee niin kun pitää tehdä. Mutta olen toista mieltä ja siksi kirjoitan miehistä.

Muistakaa että islam ei ole sitä mitä muslimit ovat vaan islam on sitä mitä muslimien pitäisi olla. Valitettavasti miesten käytös usein on sellaista että he sillä käytöksellään saavat islamin näyttämään naisia alistavalta uskonnolta. Mutta islam ei alista vaan miehet, ei tietenkään kaikki miehet.

Miehillä kuuluu perheen elättäminen. Kaikki miehen palkka menee perheen elättämiseen. Vaimo jos saa jostain rahaa, ne rahat kuuluvat hänelle ja miehellä ei ole oikeutta vaatia vaimoa osallistumaan perheen elätykseen mutta vaimo voi halutessaan auttaa miestä elätyksessä.

Jos vaimo vaatii ennen naimisiin menoa vihkitodistukseen merkinnän että mies ei saa ottaa useampaa vaimoa niin silloin mies ei saa ottaa useampaa vaimoa. Valitettavasti miehet ovat hyvin hiljaa tästä naisen oikeudesta mutta nyt toin sen julki ha ha ha! :)

Ja miehet jotka ottaa useamman vaimon niin eivät voi ottaa noin vain. Heidän on pystyttävä elättää molemmat tasavertaisesti ja myös pystyttävä kohtelemaan heitä tasavartaisesti. Harva siihen pystyy tänäpäivänä mutta silti ottavat useamman, väärin perustein.

Miehiltä on kiellettyä mennä uimaan sekavuorolla ja mennä sekasalille. He saavat kuntoilla ja uida vain jos siellä on miehiä. Moni mies ei näin tee mutta se on heidän synti.

Miehet eivät saa jutella naisten kanssa joka ei ole heidän mahram eli sukulainen. Miesten on luotava katse alas kun nainen tulee vastaan ja he eivät saa kätellä vieraita naisia. Valitettavasti moni mies ei näitä sääntöjä noudata mutta se on taas kerran heidän synti.

Miehillä on oltava parta. Tästä on eri mielipiteitä mutta uskon siihen mitä hadithissä sanotaan että miesten on trimmattava viikset ja pidettävä parta. Miesten on myös peitettävä itsensä, eritoten henkilökohtaisen paikan kohdalla ei saa olla tiukkaa. Mutta taas kerran valitettavan monella on tiukat farkut ja paita niin lyhyt että muodot näkyy. Taas kerran, heidän synti.

Miesten housujen lahje on oltava niin lyhyt että se ei peitä nilkkaa. On olemassa hadith missä sanotaan jotain että mikä menee nilkan alapuolelle, on helvetin tulessa. Kuin monella miehellä on niin lyhyet housut täällä? Näin muuten yhden miehen perjantaina jolla oli sellaiset housut. Sanoin heti pojalle että noin hänenkin kuuluu pukeutua isona, miksi ei jo nytten.

Huomautan että miesten awra, eli alue mikä kuuluu peittää ei ole yhtä iso kuin naisilla, mutta viisas mies peittää niin paljon kun mahdollista, koska meillä naisillakin on tunteet ja halut, vaik ei niin suuret mitä miehillä yleensä.

Miehet eivät saa käyttää silkkiä eikä koruja. Miehille on pakollista osallistua perjantairukoukseen. Nainen saa osallistua halutessaan mutta miehen on pakko. Kuin moni mies sanoo työnantajalleen että minun on lopetettava työt perjantaisi aikaisemmin jotta kerkeän perjantairukoukseen? Me naiset vaadimme oikeuksista pitää huivia töissä niin miksi mies ei voi vaatia oikeuksistaan saada lopettaa työt perjantaisin aikaisemmin? Hän voi sitten tehdä pidempää päivää joku toinen päivä.

Haluan vielä huomauttaa että jos vaimo käy myös töissä tai vaikka hän olisi kotona mutta kipeänä, raskaana, väsynyt kun 24/7 hoitaa monta lasta niin se ei ole haitaksi että mies auttaa häntä kotona. Tietenkin oman jaksamisen mukaan, onhan hän ollut töissä ja varmasti väsynyt päivän päätteeksi. Mutta vaimon täytyy saada myös levätä välillä, aivan kuten miehenkin.

Joskus voi olla niin että miehellä ei ole töitä. Hän hakee töitä mutta on kotona. Ehkä hänen vaimo on töissä niin silloin on taas itsestään selvää että mies hoitaa kodin ja lapset ja vaimo elättämisen, eikö?

Mies ei muutu naiseksi jos hän joskus siivoaa, tekee ruokaa ja hoitaa lapsia, päinvastoin käsittääkseni se on sunna auttaa vaimoaan. Varsinkin jos vaimo auttaa miestään maksamalla laskuja ja ostamalla ruokaa ja vaatteita perheelle omista rahoista niin totta kai miehen kuuluu vastaavasti auttaa vaimoaan kotona. J
Mies ei saa olla diktatuuri. Sanotaanko näin että mies on kuin kapteeni laivassa joka ottaa suuren vastuun ja päättää asioista. 

Kerran kuulin yhdestä kapteenista jonka piti päättää että lähtevätkö merelle vai ei koska oli kova merenkäynti. Kysymys kuului, oliko se liian vaarallista? Kapteeni ei käskenyt miehistön olla hiljaa vaan hän kävi kovan keskustelun perämiesten kanssa läpi ja he sanoivat mielipiteensä. Lopulta kapteeni päätti että he lähtevät merelle. Hän teki oikean päätöksen ja selvisivät siitä reissusta.

Kuulin myös toisesta kapteenista. En nyt muista miten se meni tarkkaan mutta perämies ehdotti jotain mutta kapteeni sanoi että ”ei nyt kerkeä, on kiire” ja kapteeni ei tehnyt niin kun perämies sanoi mutta perämies oli oikeassa. Siinä sitten tapahtui joku pikku onnettomuus ja se kapteeni sai potkut.

Näillä esimerkeillä haluan sanoa että on todella tärkeätä miehen kuunnella vaimon mielipidettä ja ajatella että ehkä se vaimo on oikeassa. Olen itse ollut tilanteessa että pitkän kinastelun jälkeen sain tahtoni läpi ja myöhemmin mies totesi että olin oikeassa. :)

Minulla ei ole nyt todisteita jokaiseen kohtaan mitä islamista kerron vaikka pitäisi mutta joku tuttu voi pistää minulle mistä niitä todisteita löytyy niin lisään ne tekstiin. Jos tulee lisää mieleen miesten säännöistä islamissa niin lisään nekin.

Kuva alhaalla on minusta hyvä esimerkki siitä miten sekä miehen että naisen kuuluu vähintään pukeutua. 

kuva: google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti