lauantai 26. tammikuuta 2013

Neljäs viikkokirje


Tämä viikko on mennyt sairastellessa.  Viime perjantaina jouduin jäämään kotiin pojan flunssan takia. Se otti minua päähän koska koulun kanssa olisi ollut pari opintokäyntiä eri turistitoimistoon. Myös maanantain ja tiistain olin pois koulusta. Opettajansa kumminkin sähköpostitse kirjoitti että poika voisi tulla kouluun jos hänellä ei ole kuumetta. Ja sehän halusi mennä kouluun koska keskiviikkona oli uintia.

Poika sitten parani mutta itse sairastuin. Päätin kumminkin mennä kouluun koska poissaoloja oli jo pojan takia kertynyt. Eilen saimme olla kotona koska opettajan tytär oli sairastunut mutta saimme kumminkin kotitehtävän. Se oli hyvä sillä pojalla oli myös puolikas koulupäivä.

Olin myös sen verran heikossa kunnossa joten oli hyvä että sain olla sen päivän kotona. Lopulta ostin apteekista nenäsumutetta ja se tuntui auttavan. Flunssa on yhä päällä mutta olo on aivan erilainen. Jaksan touhuta enemmän eikä tarvitse olla kokoajan niistämässä nenää eikä nenä myöskään ole yhtä punainen ja arka.

Tänään kävimme poliisin luona jättämässä passihakemukset. Luulin ensin että heidän aukioloaika lauantaisin on 9-11.00 ja koska nukuin pommiin, niin pelkäsin, ettei keritä sinne ajoissa. Paikanpäällä huomasimme kumminkin että oli auki jopa 14.00 asti.

Jonotuksen jälkeen oli meidän vuoro ja siellä oli tiskin edessä laite mikä otti meistä kuvan, merkkasi meidän sormenjäljet ylös ja laitoimme myös allekirjoituksen. Näimme jo siitä ruudusta miltä meidän passit tulevat näyttämään. Oli outoa nähdä meillä Ruotsin passit. Mutta se oli parempi ottaa Ruotsin passi koska tuli paljon halvemmaksi. Viikon päästä voimme hakea ne samasta paikasta.

Varasin myös meille Riikan risteilyn. Nettisivut temppuilivat ja lopulta soitin Siljalle ja varasin puhelimitse matkan. Lähden pojan kanssa 23. helmikuuta. On kivaa kokea välillä jotain uutta ettei ole aina sama laiva ja kohde. Mietinkin että jos varaisi kiertoajelun meille kun kuulemma bussissa olisi ruotsalainen opas. Olisi jotenkin turvallisempaa kun emme kumminkaan olla oltu siellä aikaisemmin ja saataisiin olla lämpimässä bussissa.

Olen maksanut myös kaikki laskut paitsi vuokran maksan maanantaina koska maanantaina tulevat loput rahat ja vasta silloin on varaa maksaa se vuokra. Rahat tulevat olemaan tiukoilla mutta sille ei voi mitään. Olen kumminkin tyytyväinen että hankimme passit nyt. Tarkoitus on matkustella vähän sinne sun tänne sen viiden vuoden aikana mitä passi on voimassa, riippuen rahatilanteesta. Paras matkakohde tietenkin olisi se pyhiinvaellus sinne Saudi Arabiaan!

Olen juuri pessyt koneellisen pyykkiä ja nyt on vielä huuhteluohjelma menossa. Niihin vaatteisiin jää aina pesuainetta ja siksi pistän vielä huuhtelun perään vaikka sähköä se tietenkin vie enemmän. Kauhulla odotan seuraavaa sähkölaskua joka tulee ensikuussa. Se on ensimmäinen sähkölasku missä laskutetaan pesukoneen kulutuksesta, plus nyt talvella sitä sähköä menee enemmän.

Tiskit pitäisi myös tiskata. Oli tarkoitus laittaa jo nyt säästöön rahaa tiskikonetta varten, mutta se jäi koska passeihin meni rahaa. Ensikuussa tulee olemaan ehkä vielä tiukempaa kun pitää sen sähkölaskun lisäksi maksaa myös opintolainan lyhennystä.

Pitäisi sitä harjoittelupaikkaa myös ahkerammin etsiä ja toivoa että siitä seuraisi myös se oikea työpaikka missä sitten olisin vuodesta toiseen. En jaksa tätä jatkuvaa tukiaisilla elämistä. Ei se ole kivaa elää toisten verorahoilla ja samalla se oma palkka takaa myös paremman rahatilanteen. Mutta tällaisella ”vammaisella” ei ole helppoa saada töitä.

Mutta eiköhän ole aika päästää poika koneelle ja mennä itse tiskaamaan sekä laittamaan pyykit narulle. Huomenna on neljältä mattopesu joten menen pitkästä aikaa pyykkitupaan. Mutta pesen ainoastaan niitä mattoja. Yritän jaksaa myös siivota huomenna enemmän samalla kun kerta poistan matot lattialta.

Lopuksi laitan kuvan laivasta jolla menemme Riikaan.

Kuva: www.cartinafinland.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti