lauantai 19. tammikuuta 2013

Väärinkäsityksiä miehistä.


Naisena jolla on huivi, joudun jatkuvasti katseiden kohteeksi ja tunnen että selän takana kuiskitaan. Minulta tullaan myös kysymään ne perinteiset kysymykset:

Mistä maasta olet?
Oletko muslimi?
Mistä maasta miehesi on?

Sitten sitä saan selitellä että ei minulla ole miestä ja tämä on oma valintani. Kerran eräs mies kysyi multa tosin, että ”no onko toi nyt ihan oikeasti sinun oma valintasi?” Mielestäni se oli jo askel parempaan sillä se oli sen merkki että ehkä ihmisille on alkanut menemään se päähän että suurinosa meistä tekee valintamme itse.

Mutta en ajatellut kirjoittaa naisten pukeutumisesta vaan miesten. Me muslimi naiset ollaan vahvoja tässä yhteiskunnassa koska ollaan valmiita kohtaamaan se ihmisten ihmettely ja ei aina niin ihana asenne.

Samaan aikaan muslimi miehet kulkee ulkona tiukissa farkuissa ja paidoissa ilman partaa eikä heistä erota että he ovat muslimeita. Onko tämä sen takia että heille ei ole olemassa pukeutumissääntöä? Ei ole, heille on olemassa säännöt mutta miksi he eivät noudata niitä?

Laitan loppuun videon tyylikkäistä vaatteista muslimimiehille jotka mielestäni sopii hyvin tähän yhteiskuntaan ja samalla ne ovat peittäviä vaatteita. Toinen juttu on parta jota moni ei pidä. Olen saanut kuulla että moni mies pukeutuu länsimaalaisittain eikä pidä partaa koska he eivät muutoin saisi yhtä helposti töitä.

Olen myös kuullut että he pelkäävät että heitä luullaan terroristeiksi vaatteiden ja parran takia. Nyt oli muuten Metro lehden yleisöosasto palstalla kirjoitus missä mies jolla on parta kertoi että kun hän kulkee treenikassinsa kanssa julkisilla niin ihmiset välttämät hänen seuraa koska hänellä on iso parta. Ihmiset luulevat heti että siellä kassissa on pommi.

Aivan kuten naiset yrittävät saada ihmiset ymmärtämään että he eivät ole alistettuja ja he pitävät huivia omasta tahdostaan niin pitäisi myös miesten rohkeasti pitää partaa ja enempi peittäviä vaatteita ja sitten vaan ystävällisesti selittää että myös miehillä on pukeutumissääntönsä ja että he eivät ole terroristeja ja terrorismi ei kuulu islamiin ja heillä on parta koska he ovat muslimeita, ei terroristeja.

Tuli mieleen myös toinen asia koskien ennakkoluuloja muslimimiehiä kohtaan. Monesti ajatellaan että nainen on nyrkin ja hellan välissä. Joskus voi myös olla niin mutta mikä sanoo että se kuuluu islamiin? Ehkä miehelle on jäänyt traumoja kotimaasta missä hän on elänyt sodan keskellä? Tai mitä jos hänellä on ADHD?

Katsoin yhden videon jalkapalloa pelaavista ihmisistä joilla on jonkinlainen toimintarajoite. Siellä oli maalivahtina mies ison parran kanssa joka hermostu kun vastustaja sai maalin ja suutuspäissään potkasi sen pallon pitkälle. Tämän miehen nimi on Ali ja hänellä on ADHD. Hän kertoi että ADHD saattaa saada hänet joskus suuttumaan oikein toden teolla. Hänen suuttumuksensa ei siis johtunut siitä että hän on muslimi.

Mitäpä jos ajatellaan että muslimimiehet jotka käyttävät väkivaltaa kotona vaimoaan kohtaan, että ehkä heillä on ADHD. Mitä jos unohdetaan se että hänen käytös johtuu islamista ja ajatellaan sen sijaan että hänellä on todennäköisesti ADHD. Nyt muslimimaissa ei näistä asioista olla tietoisia eivätkä nämä miehet voi siis mennä psykiatriselle ja ottaa selvää mikä hänellä on. Jos sielläkin alettaisiin ajattelee asioita niin kun täällä niin ehkä siellä väkivallat myös vähenisivät.

Tässä vähän siitä mitä ajan takaa: http://arkisto.partiojohtaja.fi/index.html%3FDeptid=1646.html
Nyt tunnen että itelläni vilisee päässä asioita mitä pitää tehdä joten taidan jättää tähän. Pistän vaan ne videot loppuun.

Video 1: tyylikkäitä vaatteita miehille.
Video 2: hyvin kiteytettynä mitä islam on. Mulla tosin ainaki kuvat laahas vähän jäljessä.




1 kommentti:

  1. Tämä oli jännä kirjoitus. Joitain naisia pelottaa leimautumisen vuoksi käyttää hijabia ja tuntuu siitä puhutaan paljon, mutta miesten pukeutumisesta länsimaalaisesti ei puhuta, edessilloin kun he rukoilevat moskeijassa niin että kalsarit näkyy tiukoista farkuista. Sisäisellekin uskolle on hirveän vahingollista jos ei uskalla harjoittaa uskontoa ulkoisesti.
    Helposti kaikkea muslimien käytöstä selitetääm uskonnolla, vaikka siihen voi olla monia muitakin syitä.

    VastaaPoista